UDZIEC JAGNIĘCY Z SALSĄ POMIDOROWĄ
SKŁADNIKI
- 80 dag mięsa z udźca jagnięcego
- 2 cytryny
- mielona kolendra
- sól
- pieprz
- 3 jajka
- mąka
- bułka tarta
SKŁADNIKI SALSA POMIDOROWA
- 2 pomidory
- cytryna
- oliwa z oliwek
- kolendra świeża
- sól, pieprz
- czosnek (mały ząbek)
WYKONANIE:
Salsa. Pomidory bez skóry pokroić w drobną kostkę, wycisnąć czosnek praską, wymieszać z oliwą i sokiem z cytryny. Dodać posiekaną kolendrę, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Danie. Mięso oczyścić z błoni tłuszczu, pokroić na plastry, rozbić tłuczkiem. Doprawić solą, pieprzem i kolendrą, następnie obficie skropić sokiem z cytryny. Tak przyprawione kotlety panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć w rozgrzanej margarynie. Po usmażeniu mięso polewać wcześniej przygotowaną salsą pomidorową i podawać z cząstką cytryny.
Codziennie rano najświeższe informacje, zdjęcia i video z regionu. Zapisz się do newslettera!
Ekspresowa pizza z cukinii
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?