Zajęcia odbędą się w lokalu przy ul. Lipowej 6 F. W programie degustacja dań zaprawionych polskimi chwastami jadalnymi, z których niektóre były dawniej powszechnymi warzywami.
Uczestnicy warsztatów wykonają m.in. następujące dania: podpłomyki jaglane z dziwnym czosnkiem kaukaskim, sałatkę z pszonki, gąszcz girowy, zupę girową oraz krokiety z gwiazdnicą.
Do dań zostaną użyte chwasty jadalne pozyskane z czystych rejonów Dolnego Śląska i Małopolski oraz chwasty przywiezione przez zwolenników zdrowego żywienia.
Oprócz degustacji będzie też okazja do zapoznania się z jadalnymi roślinami m.in. podagrycznikiem pospolitym, czosnkiem dziwnym, gwiazdnicą pospolitą, ziarnopłonem wiosennym i wieloma innymi roślinami.
Codziennie rano najświeższe informacje, zdjęcia i video z regionu. Zapisz się do newslettera!

Mięso z laboratorium nie dla Włochów
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?