SKŁADNIKI:
- 2 ogórki gruntowe (odciśnięte z wody)
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz do smaku
- jogurt typu greckiego z Piątnicy
WYKONANIE:
Umyte, nieobrane ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posolić i odstawić na kilka minut, by puściły sok.Do jogurtu typu greckiego wycisnąć czosnek, dodać odciśnięte z wody ogórki oraz sól i pieprz do smaku.
Codziennie rano najświeższe informacje, zdjęcia i video z regionu. Zapisz się do newslettera!
Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?