MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Przepis na roladki z dorsza i cukini

JM
Konrad Raciborski szefuje kuchni w restauracji Rubinstein, która w tym roku zwyciężyła w kategorii „magiczne miejsce 2014 9.edycji „Akcji Rekomendacji Krakowskich Restauracji. Dziś dzieli się z Wami przepisem na roladki z dorsza i cukinii.

SKŁADNIKI:
- 16 dag dorsza
- 5 dag cukinii
- 5 dag borowików
- 5 dag kurek
- 10 dag żółtej fasolki
- 50 g szynki parmeńskiej
- 50 g pomidorów koktajlowych
- 30 ml białego wytrawnego wina
- limonka
- bazylia
- olej
- wywar z jarzyn

WYKONANIE:
Rybę oskórować, wyciągnąć ości i marynować w cytrynie i bazylii. Zawinąć w plastry cukinii, obsmażyć i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 5-6minut. Na oleju usmażyć grzyby, podlać białym winem i zredukować sos. Całość zalać wywarem z jarzyn, dodać tymianek, sól i pomidory. Roladki polać sosem, podawać z blanszowaną fasolką szparagową, zawiniętą w szynkę parmeńska i zapieczoną w piecu.



Codziennie rano najświeższe informacje, zdjęcia i video z regionu. Zapisz się do newslettera!

od 7 lat
Wideo

Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na krakow.naszemiasto.pl Nasze Miasto