SKŁADNIKI:
- 16 dag dorsza
- 5 dag cukinii
- 5 dag borowików
- 5 dag kurek
- 10 dag żółtej fasolki
- 50 g szynki parmeńskiej
- 50 g pomidorów koktajlowych
- 30 ml białego wytrawnego wina
- limonka
- bazylia
- olej
- wywar z jarzyn
WYKONANIE:
Rybę oskórować, wyciągnąć ości i marynować w cytrynie i bazylii. Zawinąć w plastry cukinii, obsmażyć i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 5-6minut. Na oleju usmażyć grzyby, podlać białym winem i zredukować sos. Całość zalać wywarem z jarzyn, dodać tymianek, sól i pomidory. Roladki polać sosem, podawać z blanszowaną fasolką szparagową, zawiniętą w szynkę parmeńska i zapieczoną w piecu.
Codziennie rano najświeższe informacje, zdjęcia i video z regionu. Zapisz się do newslettera!
Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?