Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepis na roladę drobiową w cieście francuskim

JM
Stowarzyszenie „Koło Gospodyń w Białce” powstało w 2011 r. Każda z pań robi co umie najlepiej rękodzieło artystyczne czy pyszne smakołyki według starych, rodzinnych receptur. Do takich należy przepis na roladę drobiową w cieście francuskim.

SKŁADNIKI:
- 1 szt. podwójnego fileta z kurczaka
- 5 dag brokuła
- 5 dag marchewki juniorki
- 10 dag sera żółtego
- opakowanie sera mozarella
- opakowanie ciasta francuskiego

WYKONANIE:
Fileta z kurczaka umyć, rozbić tłuczkiem, na środku ułożyć różyczki brokuła ugotowane i ostudzone, ugotowaną, ostudzoną marchewkę, plastry mozzarelli posypać startym serem.Całość zwinąć i zawinąć w folię aluminiową. Piec w piekarniku ok.40 min. Lekko ostudzić, zawinąć dekoracyjnie w paski ciasta francuskiego i zapiec ok.15 minut do zrumienienia w 240 stopniach.



Codziennie rano najświeższe informacje, zdjęcia i video z regionu. Zapisz się do newslettera!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na krakow.naszemiasto.pl Nasze Miasto