MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Przepis na gicz jagnięcą

JM
Konrad Raciborski szefuje kuchni w restauracji Rubinstein, która w tym roku zwyciężyła w kategorii „magiczne miejsce 2014 9.edycji „Akcji Rekomendacji Krakowskich Restauracji. Dziś dzieli się z Wami przepisem na gicz jagnięcą.

SKŁADNIKI:
- gicz jagnięca, ok. pół kilograma
- gałązka świeżego rozmarynu
- szałwia
- cebula, ząbek czosnku
- marchewka
- seler
- sól, pieprz
- 200 ml wywaru jarzynowego
- 200 ml wywaru jagnięcego na bazie kości
- 20 g masła
- 20 ml oliwy
- różyczka brokuła
- młoda marchewka
- różyczka kalafiora
- 15 dag puree ziemniaczanego
- 10 g gorczycy

WYKONANIE:
Gicz obsmażyć na oliwie, obsypać warzywami duszonymi na maśle. Dodać przyprawy, zioła i wywary, dusić ok. 2 godzin. Brokuła, marchew i kalafiora zblanszować. Po uduszeniu zredukować sos, dodać gorczyce. Gicz polać sosem i udekorować.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasta jajeczna z awokado

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na krakow.naszemiasto.pl Nasze Miasto