18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Piekarnia Rydzyk - Jurajskie wypieki

Redakcja
materiały promocyjne
Przedsiębiorstwo Produkcyjno Handlowo-Usługowe „Patrycja i Paweł” -Zofia Rydzyk powstało w 2001 r. Dysponuje ono nowoczesnym parkiem maszynowym i doświadczonymi pracownikami. W jego ofercie jest kilkadziesiąt produktów piekarniczo-cukierniczych. Ich niepowtarzalne walory smakowe otrzymały przez lata liczne nagrody, tytuły i wyróżnienia. Wśród nich są m.in. znak handlowy Małopolski Smak (2006 r.), nagrody Złotego Orła (2007 i 2008 r.), nagrody w konkursie Stowarzyszenia im. Eugeniusza Kwiatkowskiego (2008 i 2009 r.) oraz tytuły Polskiego Producenta Żywności (2007 i 2008 r.).

W 2009 r. dyplomem i statuetką Ogólnopolskiego Konkursu Promocyjnego AGRO Polska nagrodzono chleby: Jurajski, Wiejski, Mieszany i Kanapkowy oraz Sernik Jurajski. Z kolei, w 2010 r. produkty te otrzymały prawo do używania godła promocyjnego AGRO Polska. Ponadto Chleb Wiejski wyróżniono dyplomem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, a Sernik Jurajski – dyplomem Ogólnopolskiego Konkursu Promocyjnego AGRO Polska. Jednocześnie Chleb Jurajski i Kołacz Jurajski wpisano na listę produktów tradycyjnych województwa małopolskiego.

Chleb Jurajski wypiekany z mąki żytniej i pszennej posiada oryginalną, rodzinną recepturę. Zakwas do niego powstaje metodą tradycyjną, a fermentacja kęsów ciasta przebiega w wiklinowych koszykach. Dzięki dodatkowi płatków ziemniaczanych zachowuje on wydłużoną świeżość. Z kolei Kołacz Jurajski składa się z ciasta pszennego, serowo-makowego nadzienia oraz pysznej kruszonki. Wypiek ten, o średnicy ok. 18 cm, pakowany w folię, zachowuje świeżość przez sześć dni.
Sukcesy firmy w 2010 r. potwierdziły – Certyfikat Perłowy Polish Product oraz Certyfikat Konsumenckiego Konkursu Jakości „Najlepsze w Polsce”. Oprócz działalności produkcyjnej PPHU ,,Patrycja i Paweł prowadzi również Dom Przyjęć dla 200 osób. Posiada on dwanaście -2, -3 i -4 osobowych pokoi (32 miejsca noclegowe). Wysoki poziom świadczonych przez niego usług gwarantuje Certyfikat Najwyższa Jakość- nadany przez Centrum Badań i Monitorowania Jakości (2011 r.).

W tym roku piekarnia otrzymała także Certyfikat Najwyższej Jakości (Centrum Badań i Monitorowania Jakości) oraz tytuł Menedżera Najwyższej Jakości- (Redakcja Magazynu Samorządu Gospodarczego Biznes Wielkopolska). Ponadto jej wyroby nagrodzono w konkursach ,,Święto Chleba”- Najlepszy Chleb Małopolski 2011 (I miejsce), statuetką Orzeł Agrobiznesu 2011 oraz Najlepszy Produkt Lata 2011 – Grand Prix (I miejsce -Chleb Jurajski).

www.patrycjaipawel.go3.pl

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rewolucyjne zmiany w wynagrodzeniach milionów Polaków

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Wróć na krakow.naszemiasto.pl Nasze Miasto