MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
9 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: 2 szklanki soku świeżo wyciśniętego z pomarańczy,...
fot. Tomasz Gola

TOP 10 jesiennych przepisów kulinarnych [ZDJĘCIA]

Piersi z kaczki w sosie pomarańczowym z imbirem

Składniki: 2 szklanki soku świeżo wyciśniętego z pomarańczy, 2 cm świeżego imbiru, 5 łyżek brązowego cukru, 5 łyżek octu balsamicznego, 2 piersi kaczki. Przygotowanie: Skórę kaczki natnij w kilku miejscach, obsmaż na patelni z dwóch stron. Następnie przełóż je na blachę i wstaw do piekarnika o temperaturze 180 stopni na około 20 minut. Na patelnię po kaczce wrzuć cukier i poczekaj, aż się skarmelizuje. Wtedy dodaj ocet i starty imbir, gotuj, aż otrzymasz jednolity sos, wówczas wlej na patelnię sok i gotuj kilka minut, aż sos zgęstnieje. Gorącą kaczkę pokrój w plastry i podawaj z sosem.

Zobacz również

Kluby seniora i zespoły ludowe zaprezentowały się w Raciążku. Zdjęcia

Kluby seniora i zespoły ludowe zaprezentowały się w Raciążku. Zdjęcia

Parafiada 2024 w Kamieńsku. Zabawa i pomoc dla chorego 11-latka z Kamieńska. ZDJĘCIA

Parafiada 2024 w Kamieńsku. Zabawa i pomoc dla chorego 11-latka z Kamieńska. ZDJĘCIA

Polecamy

"Wilczyca" z autorską narracją Doroty Masłowskiej 18 czerwca w kinie Agrafka

"Wilczyca" z autorską narracją Doroty Masłowskiej 18 czerwca w kinie Agrafka

Recenzje nowych płyt: sanah, Ewelina Flinta, Kasia Nova i Matylda/Łukasiewicz

Recenzje nowych płyt: sanah, Ewelina Flinta, Kasia Nova i Matylda/Łukasiewicz

Kalendarzyk imprez sportowych w Małopolsce 14-16 czerwca

Kalendarzyk imprez sportowych w Małopolsce 14-16 czerwca