7 z 11
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Składniki: 300 g makaronu penne, 200 g dyni – zwykłej, 200 g...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/art-art/22/90/1332638_299601363_large.jpg)
fot. Tomasz Bolt
TOP 10 jesiennych przepisów kulinarnych [ZDJĘCIA]
Penne z dynią i grzybami
Składniki: 300 g makaronu penne, 200 g dyni – zwykłej, 200 g prawdziwków, świeża szałwia, oliwa z oliwek, mała cebula – zwykła, 100 ml śmietanki kremówki, 30 g tartego parmezanu Przygotowanie:Dynię kroimy w drobną kostkę, przysmażamy na odrobinie oliwy aż zmięknie. Szalotkę drobno siekamy, grzyby kroimy w kostkę. Do przysmażonej szalotki dodajemy prawdziwki, po chwili dodajemy dynię, szałwię i śmietankę oraz ugotowany według instrukcji na opakowaniu makaron. Podajemy go z tartym parmezanem.