MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: 300 g makaronu penne, 200 g dyni – zwykłej, 200 g...
fot. Tomasz Bolt

TOP 10 jesiennych przepisów kulinarnych [ZDJĘCIA]

Penne z dynią i grzybami

Składniki: 300 g makaronu penne, 200 g dyni – zwykłej, 200 g prawdziwków, świeża szałwia, oliwa z oliwek, mała cebula – zwykła, 100 ml śmietanki kremówki, 30 g tartego parmezanu Przygotowanie:Dynię kroimy w drobną kostkę, przysmażamy na odrobinie oliwy aż zmięknie. Szalotkę drobno siekamy, grzyby kroimy w kostkę. Do przysmażonej szalotki dodajemy prawdziwki, po chwili dodajemy dynię, szałwię i śmietankę oraz ugotowany według instrukcji na opakowaniu makaron. Podajemy go z tartym parmezanem.

Zobacz również

Słowacja - Rumunia LIVE! Kto wyjdzie z najbardziej szalonej grupy?

Słowacja - Rumunia LIVE! Kto wyjdzie z najbardziej szalonej grupy?

Koszykarze Anwilu Włocławek w sezonie 2024/25 znów zagrają w FIBA Europe Cup

Koszykarze Anwilu Włocławek w sezonie 2024/25 znów zagrają w FIBA Europe Cup

Polecamy

Letni obiad z cukinią i boczkiem. Robię go, gdy brakuje pomysłów

Letni obiad z cukinią i boczkiem. Robię go, gdy brakuje pomysłów

Najlepsza trasa rowerowa nad polskim morzem – to klasyk uwielbiany przez turystów

Najlepsza trasa rowerowa nad polskim morzem – to klasyk uwielbiany przez turystów

Kosmetyki oparte na wynalazkach z Politechniki Krakowskiej trafią na rynek

Kosmetyki oparte na wynalazkach z Politechniki Krakowskiej trafią na rynek