6 z 12
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Adam Chrząstowski jako kucharz pracował w Szwajcarii,...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/96/84/5666b439a991b_o_large.jpg)
fot. Polskapresse
Targi Terra Madre w Krakowie - Jakie gwiazdy spotkasz? [PRZEGLĄD]
Adam Chrząstowski
Adam Chrząstowski jako kucharz pracował w Szwajcarii, Szanghaju (tu przez kilka lat z powodzeniem prowadził dwie restauracje) - i Warszawie. Menu, jakie na początku lat 90. wraz z Kurtem Schellerem współtworzył w Hotelu Bristol, przeszło do legendy miasta: najlepsza kuchnia stolicy na długo wyznaczyła kulinarny poziom stołecznych restauracji. Wyzwaniem była również praca w hotelu Rialto, jednak nawet gotowanie w najbardziej stylowej warszawskiej restauracji nie wyczerpało zasobów kreatywności niepospolitego kucharza. Ostatecznie osiedlił się - i otworzył własną restaurację - w Krakowie.