MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Panierowanie, a następnie smażenie, szczególnie mięsa jest...
fot. gbh007/123RF

Cierpisz na miażdżycę lub jesteś po zawale serca? Tych produktów lepiej unikaj. Mogą zwiększyć poziom cholesterolu i trójglicerydów we krwi

Smażone potrawy

Panierowanie, a następnie smażenie, szczególnie mięsa jest bardzo popularne w naszej rodzimej kuchni. Panierka, składająca się zazwyczaj z bułki tartej lub płatków kukurydzianych w dużym stopniu pochłania tłuszcz, a cholesterol zawarty w mięsie pod wpływem temperatury ulega utlenieniu.

Utleniony cholesterol nasila odkładanie się blaszki miażdżycowej w tętnicach i zwiększa ryzyko zawałów oraz choroby Alzheimera.

Najlepszą obróbką termiczną wydaje się zatem gotowanie, gotowanie na parze, pieczenie w piekarniku lub frytkownicy beztłuszczowej.

Zobacz również

Dostawcze iveco stanęło w ogniu przy torze w Miedzianej Górze. Akcja straży pożarnej

NOWE
Dostawcze iveco stanęło w ogniu przy torze w Miedzianej Górze. Akcja straży pożarnej

Uczniowie tych szkół ponadpodstawowych na Podkarpaciu są najlepsi w sporcie [RANKING]

NOWE
Uczniowie tych szkół ponadpodstawowych na Podkarpaciu są najlepsi w sporcie [RANKING]

Polecamy

W środę zaleje nas fala upału. W Krakowie nawet 33 stopnie! Jak się chronić?

W środę zaleje nas fala upału. W Krakowie nawet 33 stopnie! Jak się chronić?

Problem z dojazdem do Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie. Potrzeba więcej autobusów

Problem z dojazdem do Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie. Potrzeba więcej autobusów

Pierwsza Dama Starego Teatru z nagrodą dla najwybitniejszej aktorki

Pierwsza Dama Starego Teatru z nagrodą dla najwybitniejszej aktorki