MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
9 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do marynowania grzybów używamy jedynie ich kapeluszy. W...

Przygotowanie grzybów krok po kroku - do spożycia, suszenia, mrożenia, marynowania

8. Marynowanie

Do marynowania grzybów używamy jedynie ich kapeluszy. W przeciwieństwie do suszenia - przy marynowaniu wybieramy najmniejsze okazy. Czyścimy grzyby jak do spożycia, a następnie gotujemy krótko w osolonej wodzie. Równolegle przygotowujemy zalewę octową. W tym celu zagotowujemy w garnku:

> 1 szklankę octu
> 3 szklanki wody
> 1 łyżkę soli
> 3 łyżki cukru
> pokrojoną drobno cebulę
> 2 liście laurowe
> 3 ziarna ziela angielskiego
> 8 ziaren pieprzu
> ew. 2 łyżeczki gorczycy

Podgotowane grzybki wkładamy do słoików i zalewamy wywarem octowym.

Zobacz również

Muzeum na kółkach po raz drugi z wystawą w Opatowie. Co pokaże?

Muzeum na kółkach po raz drugi z wystawą w Opatowie. Co pokaże?

Piotr Borawski wróci na fotel wiceprezydenta Gdańska, będzie też drugi wice z KO

Piotr Borawski wróci na fotel wiceprezydenta Gdańska, będzie też drugi wice z KO

Polecamy

Kto napadł na właściciela kantoru w Krośnie? Archiwum X rozwiązało sprawę sprzed lat

Kto napadł na właściciela kantoru w Krośnie? Archiwum X rozwiązało sprawę sprzed lat

Oddział Przygotowania Wojskowego pod patronatem MON powstanie w "drzewniaku"

Oddział Przygotowania Wojskowego pod patronatem MON powstanie w "drzewniaku"

Spacer po modernistycznym Kaliszu

Spacer po modernistycznym Kaliszu