MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
8 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Przede wszystkim musimy pamiętać, że nie należy mrozić...

Przygotowanie grzybów krok po kroku - do spożycia, suszenia, mrożenia, marynowania

7. Mrożenie

Przede wszystkim musimy pamiętać, że nie należy mrozić surowych grzybów. Aby przygotować grzyby do zamrożenia, należy je uprzednio poddusić. W tym celu przygotowujemy grzyby jak do spożycia, a następnie kroimy, podlewamy wodą, solimy i dusimy - aż do zmięknięcia. Po wystudzeniu pakujemy do pojemników i wkładamy do zamrażarki. Równie dobrze, zamiast dusić grzyby, możemy je podsmażyć na maśle z olejem. Po wystygnięciu - mrozimy.

Zobacz również

Droga łącząca miasto z gminą Oświęcim będzie przebudowana

NOWE
Droga łącząca miasto z gminą Oświęcim będzie przebudowana

Uwaga, fani tureckich seriali! Z anteny znikają dwie produkcje

NOWE
Uwaga, fani tureckich seriali! Z anteny znikają dwie produkcje

Polecamy

Zderzenie czterech pojazdów na DW 308 pod Nowym Tomyślem

Zderzenie czterech pojazdów na DW 308 pod Nowym Tomyślem

Nowe łóżka dla rodziców czuwających przy dzieciach w szpitalu

Nowe łóżka dla rodziców czuwających przy dzieciach w szpitalu

Mężczyzna kilka dni kradł kapsułki do zmywarki. Nie uwierzycie, co z nimi zrobił

Mężczyzna kilka dni kradł kapsułki do zmywarki. Nie uwierzycie, co z nimi zrobił