4 z 12
Poprzednie
Następne
Szpitalne menu. Co ma pacjent na talerzu? Sprawdziliśmy, co dają do jedzenia w szpitalach w Krakowie
Krakowski Szpital Specjalistyczny im. Jana Pawła II
Dieta podstawowa:
Śniadanie:
Płatki jęczmienne na mleku 400 ml
Kawa z mlekiem 250 g
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g - ok. 3 kromek
Masło porcjowane 10g 1 szt
Śniadaniowa drobiowa 50 g
Pomidor 40 g - dwa plasterki
Drugie śniadanie: brak
Obiad:
Brokułowa z ryżem 400 ml
Ziemniaki 200 g
Gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g
Surówka z marchwi 150 g (MLE,)
Kompot owocowy 250 ml
Podwieczorek: brak
Kolacja:
Herbata czarna 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g
Masło porcjowane 10g 1 szt
Pasta z makreli wędzonej z warzywami 80 g
Sałata zielona 30 g
Dzienny koszt wyżywienia jednego pacjenta wynosi: 37,55 zł brutto