MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dieta podstawowa:...
fot. Fot. Tomasz Ho£Od / Polska Press / zdjęcie poglądowe

Szpitalne menu. Co ma pacjent na talerzu? Sprawdziliśmy, co dają do jedzenia w szpitalach w Krakowie

Szpital Specjalistyczny im. Stefana Żeromskiego

Dieta podstawowa:

Śniadanie:
chleb mieszany pszenno-żytni 50g
chleb graham 50 g
masło ekstra 15 g
szynka sołtysa wieprzowa wędzona 40 g
serek homogenizowany naturalny 60 g
pomidor 50 g
sałata zielona 10 g
kawa zbożowa z mlekiem 250 ml

Drugie śniadanie: brak

Obiad:
brokułowa z ryżem 400 ml
ziemniaki z tłuszczem 250 g
gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g
surówka wielowarzywna z olejem 100 g
marchewka gotowana 100 g
kompot owocowy z jabłkami 250 ml

Podwieczorek: brak

Kolacja:
herbata czarna z cytryną 250 ml;
chleb mieszany pszenno-żytni 50g
chleb graham 50 g
masło ekstra 15 g
pasta z makreli wędzonej z warzywami 60 g
szynka tostowa drobiowa 40 g
bukiet warzywa gotowanych (kalafior, marchew, brokuł) 50g
sałata zielona 10 g

Dzienny koszt wyżywienia pacjenta na diecie podstawowej to 45,20 zł

Zobacz również

Dotkliwa porażka Garbarni. Tylu goli w jednym meczu jeszcze nie straciła

Dotkliwa porażka Garbarni. Tylu goli w jednym meczu jeszcze nie straciła

Street Food Polska Festival. Smakowita podróż po kulinarnym świecie w centrum Kielc

Street Food Polska Festival. Smakowita podróż po kulinarnym świecie w centrum Kielc

Polecamy

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

Ryż na mleku z truskawkami. Idealny na pożywne śniadanie lub deser

"Powoli" 20 maja w ramach cyklu "Premiera Psychologiczna" w Kinie Pod Baranami

"Powoli" 20 maja w ramach cyklu "Premiera Psychologiczna" w Kinie Pod Baranami

Budowa wiaduktu na zakopiance w Gaju. Po weekendzie wymienią nawierzchnię

Budowa wiaduktu na zakopiance w Gaju. Po weekendzie wymienią nawierzchnię