Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dieta podstawowa:...
fot. zdjęcie poglądowe

Szpitalne menu. Co ma pacjent na talerzu? Sprawdziliśmy, co dają do jedzenia w szpitalach w Krakowie

Małopolski Szpital Ortopedyczno-Rehabilitacyjny im. prof. Bogusława Frańczuka

Dieta podstawowa:

Śniadanie:
Płatki jęczmienne na mleku 300 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g - ok. dwie kromki
Chleb Graham 30 g - 1 kromka
Masło extra 82% 15 g
Wędlina śniadaniowa drobiowa, parzona 55 g
Pomidor 70 g - ok. 4 plastry
Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml

Drugie śniadanie: jabłko

Obiad:
Brokułowa z ryżem 400 ml
Ziemniaki 250 g
Gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g
Surówka z marchwi 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* 250 ml

Podwieczorek: Podpłomyki 20 g

Kolacja:
Herbata czarna ekspresowa z cytryną 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g
Masło extra 82% 15 g
Pasta z makreli wędzonej z warzywami 80 g
Sałata zielona 20 g - ok. 2 liście

Dzienny koszt wyżywienia jednego pacjenta wynosi: 30,78 zł

Zobacz również

Uczniowie kazimierskiej "jedynki" na wycieczce w Bochni [ZDJĘCIA]

Uczniowie kazimierskiej "jedynki" na wycieczce w Bochni [ZDJĘCIA]

Pierwsza sesja Rady Miasta w Skaryszewie. Ślubowanie radnych i burmistrz [ZDJĘCIA]

Pierwsza sesja Rady Miasta w Skaryszewie. Ślubowanie radnych i burmistrz [ZDJĘCIA]

Polecamy

Pomysł na wycieczkę? Zamek Krzyżtopór to skarbiec historii i ciekawostek

Majowe wydarzenia w Aptece Designu

Majowe wydarzenia w Aptece Designu

Jaki prezent kupić na Dzień Matki? Sprawdź nasze propozycje

Jaki prezent kupić na Dzień Matki? Sprawdź nasze propozycje