18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Potrawy Wigilijne: kutia małopolska

Redakcja
Paweł Relikowski/Polskapresse
Składniki: - po szklance maku i ziaren pszenicy - po 1/2 szklanki miodu, posiekanych orzechów laskowych i rodzynek - 2 łyżki płatków migdałowych

Czytaj także: Doskonałe przepisy wigilijne

Przygotowanie:
Umytą pszenicę moczymy, zostawiamy na noc, a następnego dnia gotujemy, odcedzamy i studzimy. Umyty mak zalewamy wrzątkiem, zostawiamy na 1–2 godziny, a gdy napęcznieje, odcedzamy i dwukrotnie przepuszczamy przez maszynkę.
Rodzynki sparzamy, osączamy. Miód rozgrzewamy, mieszamy dokładnie z makiem, dodajemy orzechy, rodzynki i pszenicę.
Przekładamy do salaterki, dekorujemy płatkami migdałowymi.

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na krakow.naszemiasto.pl Nasze Miasto