Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Potrawy Wigilijne: kluseczki z grzybów

Redakcja
Ugotowane grzyby, z których wywar dodaliśmy do barszczu, siekamy bardzo drobno, przesmażamy na maśle z drobno posiekaną cebulą. 2 żółtka ucieramy z 1 łyżką masła, 3 łyżkami mąki. Dodajemy podsmażone grzyby z cebulą i doprawiamy solą i pieprzem. Ubijamy pianę z białek i delikatnie mieszamy. na wrzącą posoloną wodę kładziemy małe kluseczki. Gotujemy je około 10 minut. Podajemy z barszczem. Mogą też stanowić dodatek do zupy grzybowej.
od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na krakow.naszemiasto.pl Nasze Miasto