Czytaj także: Doskonałe przepisy wigilijne
Umyj pstrąga w zimnej wodzie, osusz dokładnie papierowym ręcznikiem. Skrop całą rybę kilkoma kroplami soku z cytryny dla zabicia nieprzyjemnego zapachu podczas smażenia. Rybę natrzyj solą i pieprzem (skórę i środek ryby). Do środka włóż rozmaryn, tymianek i posiekaną pietruszkę. Na patelni rozgrzej olej i ułóż na nim przygotowaną rybę. Smaż ją z obu stron. Skóra musi nabrać złocistego koloru. W małym rondelku rozgrzej dwie łyżki masła i praż na nim migdałowe płatki. Mieszaj je cały czas tak, aby ich nie przypalić. Do migdałów dosyp tarte orzechy. Pstrąga polanego masłem z migdałami udekoruj cytryną i rozmarynem.
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?