24 stycznia, 12-14, Szkoła Sommelierów, ul. Rynek Główny 27
O wadach wina i degustacji wina będzie mówiła czołowa Agnieszka Wyrobek-Rousseau. - absolwentka Uniwersytetu w Montpellier we Francji, gdzie uzyskała Diplôme National d'Oenologue. Posiada wieloletnie doświadczenie w zakresie uprawy winorośli, produkcji wina i pochodnych, projektowania przetwórni i organizacji pracy zdobyte w winnicach i winiarniach na obu półkulach.
Pracowała jako enolog w dużych przetwórniach, produkujących miliony litrów wina rocznie (Cave Cooperative de St.Georges d'Orques (Francja), Rapaura Vintners Ltd ( Nowa Zelandia),CaveCooperative de Condom (Francja),Producteurs Plaimont ( Francja), Vinzavod Myskhako (Rosja)). Od 2005 roku pracuje jako enolog konsultant pomagając winiarzom podnosić jakość ich win.
Za najbardziej spektakularne osiągnięcie zawodowe uważa pokierowanie produkcją byłego sovhozu pracującego dotychczas wg starych sowieckich zasad ( Vinzavod Myskhako) w 2005r, które zaowocowało zdobyciem po raz pierwszy w historii winiarni ( i winiarstwa rosyjskiego) medali na prestiżowych międzynarodowych konkursach.
Jest również członkinią zarządu stowarzyszenia Kobiety i Wino.
Zapisy: [email protected]
Koszt: 80 zł od osoby
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?