Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Restauracja Sztuka Smaku w Radomiu już otwarta. Na gości czekają wyjątkowe dania kuchni polskiej

Aleksandra Szymańska
Aleksandra Szymańska
W dzień otwarcia Sztuki Smaku w Radomiu restaurację odwiedziło wielu gości.
W dzień otwarcia Sztuki Smaku w Radomiu restaurację odwiedziło wielu gości. Aleksandra Szymańska
We wtorek, 6 lutego odbyło się oficjalne otwarcie nowej restauracji w Radomiu. Od wtorku Sztuka Smaku serwuje dla gości wyjątkowe dania kuchni polskiej. Zobacz zdjęcia.

Restauracja Sztuka Smaku już otwarta. Na gości czekają wyjątkowe dania kuchni polskiej

Sztuka Smaku mieści się w Hotelu Gromada, znajdującym się przy ulicy Narutowicza 9 w Radomiu. Restauracja hotelowa, która wcześniej działała w tym miejscu zmieniła operatorów i przeszła generalny remont. Ponadto wraz z otwarciem została wprowadzona zupełnie nowa karta menu. Można w niej znaleźć dania charakterystyczne dla kuchni polskiej z elementami nowoczesnymi.

Już podczas pierwszego dnia w nowej restauracji pojawiło się wielu gości, a nawet pierwsze rezerwacje na stoliki. W dniu otwarcia w karcie menu można było znaleźć wyjątkowe przystawki, zupy, dania główne oraz desery.

Restauracja Sztuka Smaku oferuje, nie tylko dla hotelowych gości, wyjątkowe i różnorodne śniadania, obiady oraz kolacje. Już w przyszłym tygodniu w ofercie znajdą się lunche składające się z zupy i drugiego dania, które będą dostępne w godzinach od 12 do 16 w cenie 30 złotych. Oprócz tego istnieje możliwość organizacji imprez okolicznościowych, takich jak, komunie, urodziny, chrzty czy uroczyste kolacje. Przygotowane sale mogą pomieści nawet do 100 osób. Latem dla gości będzie dostępny duży ogród.

Godziny otwarcia

Sztuka Smaku działa przez 7 dni w tygodniu - od poniedziałku do niedzieli w godzinach od 12 do 22.

Warto wspomnieć, że szefem kuchni jest Patryk Burnicki, który przez 6 lat pełnił tę samą rolę w restauracji "U Fukiera" należącej do jednej z najbardziej znanych restauratorek w Polsce - Magdy Gessler. Jak mówi sam Patryk, jest to ciężka praca, wiele godzin w kuchni i mnóstwo wyrzeczeń, ale przede wszystkich pasja, która zrodziła się w nim już, gdy był dzieckiem.

Zobacz zdjęcia:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na radom.naszemiasto.pl Nasze Miasto