Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: 500 g zielonych szparagów, 500 ml bulionu...
fot. fot. archiwum polskapress

Lato 2017. Przepisy na pyszne i łatwe potrawy [ZDJĘCIA]

Krem ze szparagów

Składniki: 500 g zielonych szparagów, 500 ml bulionu warzywnego, 100 ml śmietanki kremówki, 5 łyżek płatków parmezanu, oliwa z oliwek, bazylia Przygotowanie: Jeśli szparagi mają grube, twarde końce, odetnij je lub obierz. Gotuj je związane sznurkiem, „na stojąco” tak, by czubki wystawały nad powierzchnię wody. Miękkie szparagi pokrój, za pomocą blendera wymieszaj bulion ze śmietanką, 2 łyżkami parmezanu, bazylią i szparagami. Zupę podawaj z płatkami parmezanu i kilkoma kroplami oliwy.

Zobacz również

W jakim składzie Lechia zagra w Rzeszowie? Kto za trzech nieobecnych?

W jakim składzie Lechia zagra w Rzeszowie? Kto za trzech nieobecnych?

Śląsk - Ruch LIVE! Wypada rozpakować prezent z Białegostoku

Śląsk - Ruch LIVE! Wypada rozpakować prezent z Białegostoku

Polecamy

Kino Mikro zaprasza w magiczną podróż do świata Studia Ghibli

Kino Mikro zaprasza w magiczną podróż do świata Studia Ghibli

Autobusem do zoo oraz do Ojcowa – krakowskie linie rekreacyjne pojadą częściej

Autobusem do zoo oraz do Ojcowa – krakowskie linie rekreacyjne pojadą częściej

Ubierz się, jak Małgorzata Kożuchowska. Te 3 wiosenne stylizacje są obłędne!

Ubierz się, jak Małgorzata Kożuchowska. Te 3 wiosenne stylizacje są obłędne!