Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pomidory nie należą do często grillowanych warzyw, ponieważ...
fot. Hulki Okan Tabak/unsplash.com

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Pomidory

Pomidory nie należą do często grillowanych warzyw, ponieważ niektóre odmiany i zbyt dojrzałe okazy łatwo rozpadają się na ruszcie. Dlatego do pieczenia warto wybrać mniejsze i bardziej jędrne okazy, najlepiej pomidorów gruntowych. W zależności o konsystencji miąższu na ruszcie można położyć połówki skórą do dołu albo pomidorki cherry wraz z gałązką, koniecznie ponakłuwane. Najbezpieczniej jednak umieścić je na tacce, by nie „uciekła” ich zawartość. Czas pieczenia to zwykle 4-6 minut.

Zobacz również

Świętokrzyskie Targi Edukacyjne w Skarżysku-Kamiennej (ZDJĘCIA)

Świętokrzyskie Targi Edukacyjne w Skarżysku-Kamiennej (ZDJĘCIA)

Zakończył się remont drogi krajowej numer 73 na odcinku Szczeglin – Pacanów

Zakończył się remont drogi krajowej numer 73 na odcinku Szczeglin – Pacanów

Polecamy

Mieszkańcy Trzebini skazani za znęcanie się nad psami

Mieszkańcy Trzebini skazani za znęcanie się nad psami

Nielegalne wyścigi w Krakowie. Mandaty karne sięgają kwoty 42,6 tys. zł

Nielegalne wyścigi w Krakowie. Mandaty karne sięgają kwoty 42,6 tys. zł

Zarekwirowane narkotyki pod Krakowem. Policjanci aresztowali 38-latka

Zarekwirowane narkotyki pod Krakowem. Policjanci aresztowali 38-latka