Szef kuchni zapewni bogate Menu:
Przystawka: Pasztet sarni na grzance czosnkowej z nutą żurawiny
Uroczysta kolacja: Krem z runa leśnego z profitrolkami
Rolada szlachecka w aksamitnym sosie staropolskim,
Gołąbek drobiowy oraz kompozycja ziemniaczana z surówką
Danie gorące: Kotlet pożarski okraszony sosem serowym z ziemniaczkami oraz purre z buraczków
Danie gorące: Biały Boeuf Strogonoff
Bufet smakosza:
Przysmaki śledziowe po węgiersku, o smaku szafranu i fety
Kącik sałatkowy: diabelska z salami, z wędzonym serem i grillowanym boczkiem, brokułowa uczta,
Półmisek krakowski: schab pieczony ze śliwką, schab duszony z morelą, wędzony karczek w czosnku, zwijaniec zbójnicki, polędwiczka cygańska, szyneczka ze starej beczki, kabanosik cielęcy,
Indyk nadziewany brzoskwiniąi jabłkiem,
Wędzonka w płaszczyku majonezowym
Wariacje drobiowe: polędwiczki o smaku kukurydzy, nugetsy z kurczaka, ananasowe szaszłyki
Sos tzatziki, dip morelowo-limonkowy, dresing andaluzyjski,
Trio z marynat: grzybki marynowane, patisony konserwowe, buraczki w occie
Wiejskie korytko: Kociołżuru chrzanowego, żebro z wieprza w kapuście staropolskiej, deski kiszki, salcesonu, kiełbasy wiejskiej, wędzonego boczku, smalczyk o trzech smakach, kwaszone korniszony, pajdy wiejskiego chleba.
0,5l wódki lub butelka wina na parę
Napoje: 0,5l napoju gazowanego, soki, kawa, herbata, woda mineralna, lampka szampana
Do tańca, hulanek, swawoli porwie Nas zespół IMPULSS oraz Grupa Taneczna SHOW. O północy powitamy Nowy Rok przy pokazie sztucznych ogni.
Informacje oraz rezerwacje:
ul. Łuczanowicka 21
Kraków
501 047 227
[email protected]
www.dworek-krakowski.pl
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?