Książki, które warto zabrać na wakacje. Niekoniecznie lekkie, łatwe i przyjemne
„Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską” Mando Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania nie pozbawia produktów ich składników odżywczych. Dlatego fermentowana żywność jest wyjątkowo zdrowa. Dla miłośników koncepcji żywienia dr Ewy Dąbrowskiej do przepisów dodane są cenne informacje, na jakim etapie postu lub diety można wykorzystać fermentowany produkt. Porady, jakie produkty wybrać do kiszenia, w czym najlepiej kisić, przepisy na fermentowane dania: kiszone warzywa, kimchi, kombuchę, zakwas z buraków, chleb na zakwasie, wskazówki, jak wykorzystać kiszone produkty w poście i diecie dr Ewy Dąbrowskiej, porady, jak zrobić domowe mleko kwaszone, kefir, jogurt czy jajka peklowane – najnowsza książka nawiązująca do diety dr Dąbrowskiej w sezonie wakacyjnym, gdy od sezonowych warzyw i owoców uginają się stragany to pozycja obowiązkowa.