Stowarzyszenie Otwarte Klatki zaprasza na spotkanie pod hasłem: Wielkanoc od kuchni: Smacznie – Zdrowo – Wyjątkowo w niedzielę 30 marca 2014 o godzinie 16:00 w kawiarni Pauza in Garden przy ulicy Rajskiej 12 (w budynku Małopolskiego Ogrodu Sztuki).
Właściciele pierwszej w Polsce ekologicznej i w pełni roślinnej cukierni Zielony Talerz – Magdalena i Piotr Kiedziuchowie pokażą, jak przygotować smaczne i zdrowe wielkanocne potrawy, nie używając produktów odzwierzęcych. W programie między innymi: domowy majonez, pasta a'la jajeczna oraz mazurek.
Po pokazie będzie okazja do spróbowania całej gamy innych świątecznych potraw bazujących całkowicie na składnikach roślinnych, przygotowanych przez członków stowarzyszenia Otwarte Klatki oraz krakowskiego oddziału fundacji Viva! Następnie zaprosimy do wspólnego obejrzenia krótkiego filmu-niespodzianki, którego tematyka skłania do refleksji nad zasadnością kontynuowania niektórych zwyczajów żywieniowych. Wieczór zakończy konkurs, w którym głównymi nagrodami będą nowości wydawnicze o tematyce kulinarnej.
Wstęp: 15 zł.
Cały dochód z imprezy przeznaczymy na realizację celów
statutowych stowarzyszenia Otwarte Klatki.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?