Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów Chrupiące szparagi to warzywny zwiastun wiosny. Zachęcam, aby wykorzystać ich oryginalny smak w prostej jajecznicy. Ta klasyczna potrawa nabiera nowego...
27 kwietnia 2024, 12:30
Małopolskie zupy, jakich nie znacie Krakowska zupa kminkowa, parzybroda po mirowsku, prawdziwa góralska kwaśnica, zupa bryndzowa, zupa „rzodkie ziemniaki”, polewka na maślance, białczańska zupa...
27 kwietnia 2024, 11:58
Przepisy, które skradną serca miłośników dań z rusztu Żeberka barbecue, szaszłyki z orientalną nutą, czy w końcu pieczone ziemniaki lepsze niż z ogniska. Wielkie letnie grillowanie czas zacząć! A co zrobić, gdy nie...
27 kwietnia 2024, 10:15
Słodki skandal w Krakowie, czyli o Danusi słów kilka Ależ to był skandal! Kraków w 1918 roku aż huczał od plotek! Oto Adam Piasecki, król czekolady, założyciel Krakowskiej Fabryki Cukrów i Czekolady, wypuszcza na...
27 kwietnia 2024, 9:15
Dania ze szkolnej stołówki. Koszmar czy miłe wspomnienie z dzieciństwa? Zupa mleczna, makaron z serem, ryż z jabłkami, pampuchy… Niech pierwszy rzuci kamieniem ten, kto nie jadł nigdy obiadów w szkolnej stołówce. Dla jednych –...
27 kwietnia 2024, 9:14
Fuj! Jak oni mogą to jeść? To jest obrzydliwe! Jeżeli jeszcze nie jedliście obiadu – nie czytajcie tego! Rzecz będzie o najbardziej obrzydliwych daniach świata! Larwy wychodzące z sera, młode myszki...
27 kwietnia 2024, 9:11