Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kolejna tajemnicza degustacja w Krakowie

red.
Nie wiesz gdzie, ale wiesz co i z kim! Kolacja do osób, które lubią dreszczyk emocji. Menu inspirowane ostatnią podróżą do Włoch Bartka Kieżuna tegorocznego zwycięzcy Barilla Cup i warsztatmi we włoskiej Villa Cappezana.

Krakowski Makaroniarz czyli Bartek Kieżun i Monika Bielka-Vescovi ze Szkoły Sommelierów zapraszają na
wieczór podczas którego najprostsze smaki będą układać się w najwspanialsze doznania kulinarne. Bartek nauczy Was jak ugotować najlepszy na świecie makaron a Monika jak dobrać do niego wina oraz pomoże Wam łamać reguły - łączenia wina z potrawami. Do tego podane zostaną wina z autochtonicznych włoskich szczepów z małą domieszką Alzacji oraz lokalna woda Kinga Pienińska.

CROSTINI DELLA MISERIA
Colle Del Sole Torre Fabiani Bombino Bianco, Terre di Chieti

FRITTATA CON ASPARAGI
Marchesi de Cordano Brilla Cococciola, Abruzja

INSALATA DI FARRO
Frey Sohler Riesling, Alzacja

SPAGHETTI CON CIPOLLE ROSSE AL VINO ROSSO
Baldetti Rose, Cortona

LONZA DI MAIALE GRATINATA
Baldetti Syrah, Cortona

GRANITA DI FRAGOLE
Frey Sohler, Gewurztraminer, Alzacja

Cena: 100 zł od osoby.

Odległość od rynku 200 m.
O miejscu degustacji dowiesz się na 3 godziny przed imprezą sms-em.

Rezerwacje: [email protected]
Miejsc jest tylko 12 decyduje kolejność zgłoszeń.

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na krakow.naszemiasto.pl Nasze Miasto