Krakowski Makaroniarz czyli Bartek Kieżun i Monika Bielka-Vescovi ze Szkoły Sommelierów zapraszają na
wieczór podczas którego najprostsze smaki będą układać się w najwspanialsze doznania kulinarne. Bartek nauczy Was jak ugotować najlepszy na świecie makaron a Monika jak dobrać do niego wina oraz pomoże Wam łamać reguły - łączenia wina z potrawami. Do tego podane zostaną wina z autochtonicznych włoskich szczepów z małą domieszką Alzacji oraz lokalna woda Kinga Pienińska.
CROSTINI DELLA MISERIA
Colle Del Sole Torre Fabiani Bombino Bianco, Terre di Chieti
FRITTATA CON ASPARAGI
Marchesi de Cordano Brilla Cococciola, Abruzja
INSALATA DI FARRO
Frey Sohler Riesling, Alzacja
SPAGHETTI CON CIPOLLE ROSSE AL VINO ROSSO
Baldetti Rose, Cortona
LONZA DI MAIALE GRATINATA
Baldetti Syrah, Cortona
GRANITA DI FRAGOLE
Frey Sohler, Gewurztraminer, Alzacja
Cena: 100 zł od osoby.
Odległość od rynku 200 m.
O miejscu degustacji dowiesz się na 3 godziny przed imprezą sms-em.
Rezerwacje: [email protected]
Miejsc jest tylko 12 decyduje kolejność zgłoszeń.
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?