Nieprzerwanie poprzez okres wojny, trudne czasy komunizmu udaje Mu się przetrwać na rynku. W 1966 r. buduje nową piekarnie przy ul. Krakowska 253, która z biegiem czasu staje się firmą rodzinną i istnieje nieprzerwanie do chwili obecnej.
Dostosowując się do potrzeb rynku zakład rozbudowuje się. Od początku działalności głównym celem firmy była produkcja wyrobów o najwyższej jakości , z czasem uruchomiono dział cukierniczy i ciastkarski, co zwiększyło atrakcyjność oferty dla klientów.
Obecnie firma funkcjonuje zgodnie z systemem HACCP, zatrudnia blisko 110 pracowników, prowadzi sprzedaż detaliczną we własnych placówkach handlowych, oraz hurtową współpracując z sieciami handlowymi , hurtowniami .W styczniu bieżącego roku została oddana do użytku nowa część zakładu wybudowana według projektu współfinansowanego przez Unię Europejską.
Dla poparcia sprzedaży i aby zwiększyć atrakcyjność oferty, firma organizuje różne promocje i degustacje, co cieszy się dużą popularnością wśród naszych klientów.
Systematycznie wprowadzane są nowe produkty, ostatnio do łączył do oferty chleb orkiszowy, na uwagę zasługuje fakt, że jest to jedyny na rynku południowej Polski chleb o zawartości 60% ziarna orkiszu. Pod hasłem „SMAKI POŁUDNIA, NA POŁUDNI POLSKI” proponujemy Naszym Klientom Toskanę z papryką i serem, w najbliższym czasie pojawią się inne produkty nawiązujące do „Smaków Południa”
Pomimo trudnej sytuacji na rynku w branży piekarskiej i cukierniczej w roku 2012 firma planuje dalszy rozwój, nowe inwestycje, rozszerzenie rynków zbytu .
Zapraszamy do odwiedzenia naszej strony internetowej www.klich.com.pl
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?