Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Jedzenie na cmentarzach. Kiedyś tylko obwarzanki, dziś budki z fastfoodami

Piotr Rąpalski
Piotr Rąpalski
Przy cmentarzach kwitnie gastronomia. Jednych to denerwuje, a inni nie widzą w tym nic złego. Jak tak dalej pójdzie, to stoisk z jedzeniem będzie więcej niż ze zniczami i kwiatami. Zobaczcie w galerii zdjęć!
Przy cmentarzach kwitnie gastronomia. Jednych to denerwuje, a inni nie widzą w tym nic złego. Jak tak dalej pójdzie, to stoisk z jedzeniem będzie więcej niż ze zniczami i kwiatami. Zobaczcie w galerii zdjęć! PPG
Jednym się to podoba, innych zniesmacza "jak można jeść pod cmentarzem?". Kiedyś ograniczało się to do małych stoisk z obwarzankami, bywała też wata cukrowa. I oczywiście miodek turecki, ale to tradycja. Teraz na cmentarzach stoisk z jedzeniem, fastfoodami, jest dużo więcej. Szczególnie widać to na cmentarzu Podgórskim, ale również na Rakowickim. Cóż, ludzie szukają zarobku w trudnych czasach, a zgłodnieć można wszędzie.

Na cmentarzu Podgórskim, idąc alejką do głównej bramy od ulicy Wielickiej, po prawej stronie mamy głównie stoiska z kwiatami, wiązankami i zniczami, ale po lewej stronie sporo jest budek i stoisk z jedzeniem. Zapachy kuchni i nagrobnych dekoracji mieszają się ze sobą.

Z kolei na cmentarzu Rakowickim na pierwszy rzut oka budek z jedzeniem nie widać, ale są schowane przy drugim wejściu do nekropolii, tym bliżej pętli tramwajowej.

Czy Polacy chcą amerykańskiej elektrowni atomowej w Polsce?

od 16 lat

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na krakow.naszemiasto.pl Nasze Miasto