MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Japonia pełna smaku! Inauguracja wystawy, japońskie jedzenie i wiele więcej. Sprawdź, co czeka na Ciebie w Muzeum Manggha już od 5 lipca!

Gabriela Komęza
Gabriela Komęza
WALDEMAR WYLEGALSKI/POLSKAPRESSE
Już w dniach 5-7 lipca w Muzeum Sztuki i Techniki Japońskiej Manggha (ul. Marii Konopnickiej 26) odbędzie się weekend z Japonią pełną smaków. Od piątku do niedzieli na odwiedzających będzie czekać japońskie jedzenie, wyjątkowe pokazy a to wszystko w akompaniamencie muzyki!

Inauguracja nowej wystawy

Weekend Japonii pełnej smaku to wydarzenie, które przy okazji inauguruje nową wystawę ,,I love sushi". Wystawa ma na celu szerzenie informacji na temat atrakcyjności tego japońskiego dania oraz potencjału jakie ze sobą niesie. Częścią wystawy jest symulacja wizyty w barze sushi w Japonii.

Wieczorny występ Daniela Drumza

Wieczorem na uczestników wydarzenia czeka występ Daniela Drumza, który jest DJ'em i producentem muzyki elektronicznej z Krakowa. Artysta ma na swoim koncie występy w krajach takich jak Japonia, Anglia, Belgia, Holandia oraz na dużych festiwalach (m. in. Opener, Unsound w Krakowie). Niedawno powrócił z trasy koncertowej w Japonii, gdzie promował najnowsze dzieło swojego zespołu JANKA dla tokijskiej wytwórni Newdubhall.

Na wydarzeniu Daniel zaprezentuje DJ set całkowicie złożony z japońskiej muzyki, w której znajdziemy zarówno odniesienia do wsi jak i zatłoczonych ulic Tokio.

Program wydarzenia

 5 lipca (piątek)

  • 16.00 otwarcie wystawy „I Love Sushi” (wstęp wolny do godziny 22.00)

  •  16.00–21.00 Wstęp na bieżące wystawy w promocyjnej cenie na początek wakacji: 20 zł – bilet normalny; 15 zł – bilet ulgowy

  •  18.00–22.00 muzyka na żywo, występ Daniela Drumza (wstęp wolny)

  • 16.00–22.00 stoiska z japońskim jedzeniem – Youmiko Sushi, Yatai Sushi, Yaki Kingu

6 lipca (sobota)

  • 10.00–18.00 stoiska z japońskim jedzeniem – Youmiko Sushi, Yatai Sushi, Yaki Kingu

  •  10.00–18.00 stoiska edukacyjne – tanabata, mierzenie yukat, kendama, zabawy festiwalowe

7 lipca (niedziela)

  • 10.00–18.00 stoiska z japońskim jedzeniem – Youmiko Sushi, Yatai Sushi, Yaki Kingu

  •  12.00–13.00 pokaz ceremonii herbacianej – Stowarzyszenie Senshinkai Chadou Urasenke Tankoukai

  • 10.00–18.00 stoiska edukacyjne – tanabata, mierzenie yukat, kendama, zabawy festiwalowe

  • 16.00–18.00 pokaz kulinarny (słynne dania z Hokkaido) oraz wykład o kuchni japońskiej prowadzony przez Yaki Kingu

od 7 lat
Wideo

Viki Gabor - 5 Deresza

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na krakow.naszemiasto.pl Nasze Miasto