Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Małoletni zniszczyli podjazd dla niepełnosprawnych. Ale tego się nie spodziewali!

Małoletni zniszczyli podjazd dla niepełnosprawnych. Ale tego się nie spodziewali!

Otwarcie wystawy Piotra Bilskiego uświetniło kwietniowy DKF w Grudziądzu

Otwarcie wystawy Piotra Bilskiego uświetniło kwietniowy DKF w Grudziądzu

Polecamy

Kino Kolory poleca się na chłodny weekend. Emocji będzie sporo

Kino Kolory poleca się na chłodny weekend. Emocji będzie sporo

Krapkowice, Gogolin, Zdzieszowice. Tu o wygranej zdecydują pojedyncze procenty

Krapkowice, Gogolin, Zdzieszowice. Tu o wygranej zdecydują pojedyncze procenty

Wybory samorządowe 2024 w Piotrkowie. Którego kandydata poprze PiS?

Wybory samorządowe 2024 w Piotrkowie. Którego kandydata poprze PiS?