MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Babka lancetowata lub inaczej wąskolistna (Plantago...
fot. undefined undefined/Getty Images

Wiosenne chwasty na talerzu. Te dzikie rośliny są smaczne i zdrowe, możesz jeść je nawet na surowo, żeby uzupełnić poziom witamin

Jadalne chwasty na wiosnę. Babka lancetowata

Babka lancetowata lub inaczej wąskolistna (Plantago lanceolata) to nie tylko surowiec na syrop przeciwkaszlowy, ale przede wszystkim smaczne liście. Mają przyjemny i łagodny smak, a sprawdzają się w zupach i sosach (posiekane), a także sałatkach i serkach ziołowych. Warto przygotować także smażone liści babki w cieście.

Zobacz również

Przegląd maja w Zbąszyniu

NOWE
Przegląd maja w Zbąszyniu

Przegląd prasy z Sędziszowa Małopolskiego w maju

NOWE
Przegląd prasy z Sędziszowa Małopolskiego w maju

Polecamy

Ten transfer okazał się totalną porażką. Wisła Kraków zamknęła definitywnie sprawę…

Ten transfer okazał się totalną porażką. Wisła Kraków zamknęła definitywnie sprawę…

Zabawa to praca – nie przerywaj dziecku, kiedy się bawi!

Zabawa to praca – nie przerywaj dziecku, kiedy się bawi!

Domowe lody na patyku. Hit nie tylko z okazji Dnia Dziecka

Domowe lody na patyku. Hit nie tylko z okazji Dnia Dziecka