Kurki na maśle - przystawka
Składniki na 4 porcje :
świeża kurka [pieprznik jadalny] 600g
śmietana 20ml
sól i pieprz do smaku
masło do smażenia
cebula 2 szt [średnie]
świeży tymianek [pęczek]
Przygotowanie:
Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle do zeszklenia.
Kurki dokładnie umyć, pokroić według uznania i dodać do cebuli.
Całość smażymy razem około 4 minut, dodajemy zahartowaną śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Podajemy ze świeżo ściętym tymiankiem.
Poleca:
szef kuchni - Jacek Blicharski
adres pocztowy restauracji:
Taste_it
ul. Morenowa 33
62-040 Puszczykowo
Więcej przepisów? Zobacz nasz kulinarny serwis
Pasztet z białej fasoli
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?