Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Wielkopolska Książka Kucharska - Kurki na maśle

Redakcja
Zobacz przepis na doskonałą przystawkę - kurki na maśle.

Kurki na maśle - przystawka

Składniki na 4 porcje :
świeża kurka [pieprznik jadalny] 600g
śmietana 20ml
sól i pieprz do smaku
masło do smażenia
cebula 2 szt [średnie]
świeży tymianek [pęczek]

Przygotowanie:
Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle do zeszklenia.
Kurki dokładnie umyć, pokroić według uznania i dodać do cebuli.
Całość smażymy razem około 4 minut, dodajemy zahartowaną śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Podajemy ze świeżo ściętym tymiankiem.

Poleca:
szef kuchni - Jacek Blicharski

adres pocztowy restauracji:
Taste_it
ul. Morenowa 33
62-040 Puszczykowo

Więcej przepisów? Zobacz nasz kulinarny serwis

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wielkopolskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto