Tłusty Czwartek 2016. Najlepsze pączki w Krakowie [LISTA CUKIERNI]

(karki)
Pracownia Cukiernicza Marek Blecharz, ul. Janickiego 3

Marek Blecharz objął cukiernię po ojcu, który otworzył ją w 1980 r. Podstawą tutejszych pączków są naturalne i świeże składniki, m.in. jaja, mleko oraz wyselekcjonowane mąki. Nie używa się tu sproszkowanych jajek czy mas makowych. Pączki robione są „jak u babci”, a wyjątkowy smak zawdzięczają nadzieniu z prawdziwych płatków róży, miękkiemu ciastu i słodkiemu lukrowi.
Pracownia Cukiernicza Marek Blecharz, ul. Janickiego 3 Marek Blecharz objął cukiernię po ojcu, który otworzył ją w 1980 r. Podstawą tutejszych pączków są naturalne i świeże składniki, m.in. jaja, mleko oraz wyselekcjonowane mąki. Nie używa się tu sproszkowanych jajek czy mas makowych. Pączki robione są „jak u babci”, a wyjątkowy smak zawdzięczają nadzieniu z prawdziwych płatków róży, miękkiemu ciastu i słodkiemu lukrowi. Adam Wojnar
Tłusty Czwartek 2016. W tym roku polecamy 14 cukierni. Część z nich gościła już w naszym zestawieniu, ale niektóre pojawiły się pierwszy raz. Tłusty czwartek to raj dla łasuchów. Najpopularniejsze są pączki z nadzieniem różanym, ale o nasze podniebienia powalczą też nadziewane m.in. adwokatem, bitą śmietaną czy śliwką. Zapomnieć nie można też o chruście... to tłusty czwartek!

autorka: Joanna Urbaniec

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie