Krakowski Makaroniarz, czyli Bartek Kieżun i Monika Bielka-Vescowi ze Szkoły Sommelierów zapraszają na kulinarną podróż po Europie. Kolacji będą towarzyszyć wiosenne wina z selekcji Basia Lejkowska, w których uczestnicy razem utopią marzannę.
Menu:
1. cozze in quazetto - Avesso Vinho Verde DOC, Quinta Do Ferro- Portugaia
2. blin z kawiorem i śmietaną - Hundsberg Gruner Veitliner, Uibel- Austria
3. spaghetti al limone - Manzoni Bianco Piave DOC, Furlan- Włochy
4. śledź w sosie musztardowo - miodowym - Riesling Kabinett Th.Ritsch
D.Qualitatswein , Gebruder Ludwig- Niemcy
5. carbonade flamande - Vino Nobile di Montepulciano DOCG, Fontanelle-
Włochy
6. tarte aux pommes à l'ancienne - Passito Bianco Veneto IGT, Roncolato-
Włochy
Koszt -120 zł od osoby
Zapisy - [email protected]
Lokalizacja - 0,2 km od Rynku Głównego (dokładne miejsce degustacji
podajemy smsem na 3 godziny przed rozpoczęciem degustacji.)
Zostały ostatnie miejsca!
MECZ Z PERSPEKTYWY PSA. Wizyta psów z Fundacji Labrador
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?