Uczestnicy będą mogli spróbować specjalnie wyselekcjonowanych szampanów:
Jean Comyn Brut Harmonie
Franc Bonville Grand Cru Blanc de Blancs
Michel Tixier Rose de Saigne
Jean Comyn Mileseme Brut Symphonie 2008
Jean Comyn Demi Sec
W polskim, ale wcale nie banalnym, menu znajdą się takie pyszności jak:
Bliny gryczane z czarną soczewicą i śmietą "od baby"
Pierogi z kaszą mazurską, kurkumą, śliwkami wędzonymi i dukkah
Kulebiak z kapustą charsznicką na oleju lnianym
Pstrąg sous-vide z kaszą jaglaną i pieczonym korzeniem pietruszki na tymianku i wędzonej słonince
Ziemia jadalna z migdałów karmelizowanych z musem jabłkowym i bitą śmietaną
2 grudnia godz. 19:00
Piwnica pod Baranami
Cena: 80 zł os.
Rezerwacja: [email protected]
Organizatorzy:
WILLAN Champagnes. Bromba in the Kitchen, Piwnica Pod Baranami, Kobiety i Wino.
Krzysztof Bosak i Anna Bryłka przyjechali do Leszna
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?