Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Szampan a Sprawa Polska, czyli degustacja Pod Baranami

Redakcja
Katarzyna Kojzar
Czy polskie dania współgrają z szampanami? Oczywiście, że tak! Będzie można się o tym przekonać 2 grudnia na degustacji Szampan a Sprawa Polska.

Uczestnicy będą mogli spróbować specjalnie wyselekcjonowanych szampanów:

Jean Comyn Brut Harmonie
Franc Bonville Grand Cru Blanc de Blancs
Michel Tixier Rose de Saigne
Jean Comyn Mileseme Brut Symphonie 2008
Jean Comyn Demi Sec

W polskim, ale wcale nie banalnym, menu znajdą się takie pyszności jak:

Bliny gryczane z czarną soczewicą i śmietą "od baby"
Pierogi z kaszą mazurską, kurkumą, śliwkami wędzonymi i dukkah
Kulebiak z kapustą charsznicką na oleju lnianym
Pstrąg sous-vide z kaszą jaglaną i pieczonym korzeniem pietruszki na tymianku i wędzonej słonince
Ziemia jadalna z migdałów karmelizowanych z musem jabłkowym i bitą śmietaną

2 grudnia godz. 19:00
Piwnica pod Baranami
Cena: 80 zł os.
Rezerwacja: [email protected]

Organizatorzy: 
WILLAN Champagnes. Bromba in the Kitchen, Piwnica Pod Baranami, Kobiety i Wino.

od 7 lat
Wideo

Krzysztof Bosak i Anna Bryłka przyjechali do Leszna

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na krakow.naszemiasto.pl Nasze Miasto