SKŁADNIKI:
- 100 g fasoli szparagowej zielonej
- 100 g pomidorków cherry
- 70 g mini mozzarelli
- kilka listków świeżej bazylii
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- cukier, sól
- sól morska, świeżo mielony pieprz
WYKONANIE:
Oczyszczoną i umytą fasolę gotować „al dente”w wodzie z solą i cukrem. Pomidorki kroić na połówki i mieszać z kulkami mozzarelli oraz siekaną świeżą bazylią. Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucać fasole i podsmażyć 2-3 minuty. Wykładać na głęboki talerz sałatkowy. Obok fasoli dodać wymieszane pomidory z mozzarellą i bazylią. Całość oprószyć solą morską i świeżo mielonym pieprzem.
Codziennie rano najświeższe informacje, zdjęcia i video z regionu. Zapisz się do newslettera!
Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?