Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Sałatka z fasolki szparagowej

JM
Marek Buksa od 23lat pracuje w gastronomii. Zanim objął stanowisko szefa kuchni Restauracji i Kawiarni "U Ziyada" na zamku w Przegorzałach, pracował m.in. w restauracji „Sejmowej” w Warszawie. Jego dania zachwycą wszystkich! Tym razem przedstawia Wam przepis na sałatkę z fasolki szparagowej.

SKŁADNIKI:
- 100 g fasoli szparagowej zielonej
- 100 g pomidorków cherry
- 70 g mini mozzarelli
- kilka listków świeżej bazylii
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- cukier, sól
- sól morska, świeżo mielony pieprz

WYKONANIE:
Oczyszczoną i umytą fasolę gotować „al dente”w wodzie z solą i cukrem. Pomidorki kroić na połówki i mieszać z kulkami mozzarelli oraz siekaną świeżą bazylią. Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucać fasole i podsmażyć 2-3 minuty. Wykładać na głęboki talerz sałatkowy. Obok fasoli dodać wymieszane pomidory z mozzarellą i bazylią. Całość oprószyć solą morską i świeżo mielonym pieprzem.



Codziennie rano najświeższe informacje, zdjęcia i video z regionu. Zapisz się do newslettera!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na krakow.naszemiasto.pl Nasze Miasto