Jeśli myślisz, że śledzia nie da się połączyć z winem, to ten wieczór jest dla Ciebie, bo trzynastego wszystko zdarzyć się może!
Rybka lubi pływać menu:
* Śledź w korzennej marynacie na karmelizowanej czerwonej cebuli
Dr. pauly Bergweiler- Wehlenr Sonenuhr Riesling Kabinett 2013
* Tatar z tuńczyka na podpiekanych bułeczkach orkiszowych
Lotz- Riesling Qba trocken 2013
* Bouillabaisse - zupa rybna prosto z Marsylii
Lotz -Erdner Treppchen Riesling Spatlase trocken 2012
* Krewetki w sosie ananasowym
Dr. Pauly Bergweiler- Wehlenr Klosterberg Riesling feinherg 2012
* Kawowa panna cotta z podpalaną skórką pomarańczową
Dr. Pauly Bergweiler Noble House Riesling 2013
**** Wina do potraw dopasuje sommelier Monika Bielka-Vescovi ze Szkoła Sommelierów
Koszt degustacji - 80 zł od osoby
Zapisy: [email protected]
Po kolacji zapraszamy na kontynuację wieczoru przy nie jednym kieliszku wina i dobrej muzyce - ok. 21:00 sala ze sceną w Pracownia pod Baranami zamieni się w parkiet !!!
Strefa Biznesu: Dlaczego chleb podrożał? Ile zapłacimy za bochenek?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?