SKŁADNIKI:
- brokuł
- 2 ząbki czosnku
- mała cebula
- wywar mięsny lub jarzynowy około 1 1/2 litra
- 2 łyżki gęstej śmietany
- łyżka masła
WYKONANIE:
Cebulę i czosnek drobno pokroić, przesmażyć na maśle. Całość zalać wywarem i wrzucić pokrojony brokuł - pogotować, doprawić solą i pieprzem do smaku. Wszystko razem zmiksować. Podawać z groszkiem ptysiowym lub jak kto woli – z makaronem czy zacierką. Na wierzchu zrobić kleksa ze śmietany.
Codziennie rano najświeższe informacje, zdjęcia i video z regionu. Zapisz się do newslettera!
Pasztet z białej fasoli
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?