SKŁADNIKI
- 1 kg bobu
- 30 dag kurek
- 20 dag boczku wędzonego
- 2 garście rukoli
- garść pestek słonecznika
- pęczek koperku
- oliwa z oliwek
- przyprawy do smaku
WYKONANIE
Bób ugotować w mocno osolonej wodzie. Po ugotowaniu obrać i przesypać do miski. Kurki pod smażyć na maśle kilkami nut, żeby były chrupiące. Po usmażeniu dodać je do bobu.Na patelni po kurkach podsmażyć boczek, aż będzie chrupiący. Dodać do miski z bobem i kurkami. Patelnie wytrzeć papierowym ręcznikiem i sprażyć na niej słonecznik. Kiedy się zarumieni, dołożyć do miski z pozostałymi składnikami. Do tego dodać rukole i posiekany koperek. Doprawić do smaku oliwa z oliwek, solą i pieprzem.
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?