Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Potrawy Wigilijne: zupa makowo-migdałowa

Redakcja
Składniki: mak, woda, mleko, szczypta soli, cukier, miód, płatki migdałów, wanilia.

Czytaj także: Doskonałe przepisy wigilijne

Przygotowanie:
Wybrać miąższ z laski wanilii, zalać zimną wodą, dodać czysty mak, gotować tak długo aż mak spęcznieje. Pod koniec gotowania doprawić do smaku cukrem i miodem, można dodać trochę cukru waniliowego, posiekane migdały lub płatki migdałów. Całość zabielić tłustym mlekiem lub słodką śmietanką.

od 7 lat
Wideo

Ekspresowa pizza z cukinii

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na krakow.naszemiasto.pl Nasze Miasto