Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Potrawy wigilijne: krokiety z kapustą i grzybami

Redakcja
Składniki: mąka (2 szklanki), mleko (1 szklanka), przegotowana woda (2 szklanki), 3 jajka, sól (łyżka), mączka ziemniaczana (też łyżka).

Czytaj także: Doskonałe przepisy wigilijne

Po prostu trzeba zrobić naleśniki.

Jak przyrządzić farsz do krokietów:

Obierz dwie małe cebule. Pokrój ją w drobną kostkę i podsmaż na patelni na dwóch łyżkach masła. Może być olej, ale to nie to samo.

Zeszkloną cebulkę wrzucasz do garnka, gdzie znajduje się lekko pokrojone i lekko podgotowane pół kilo kiszonej kapusty. Dodaj pokrojone w kostkę 30 dag pieczarek, sól, pierz i dwie mini-puszki przecieru pomidorowego. Duś przez pół godziny na małym ogniu, mieszaj od czasu do czasu, Pozwól wodzie odparować.

Teraz należy zawinąć farsz w ciasto, a następnie obtoczyć w jajkach i tartej bułce, podsmażyć i podać z przybraniem z zielonej pietruszki.

od 7 lat
Wideo

Ekspresowa pizza z cukinii

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na krakow.naszemiasto.pl Nasze Miasto