Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajka smażone są w krótkim czasie na niewielkiej ilości...
fot. Jill Wellington/pixabay.com

Najzdrowsze i najsmaczniejsze jajka. Które są lepsze – sadzone czy jajecznica? Przyrządź je w ten sposób, aby wydobyć z nich cenne wartości

Miejsce 4. Jajka sadzone

Jajka smażone są w krótkim czasie na niewielkiej ilości tłuszczu, dzięki temu nie tracą wartości odżywczych. Mogą jednak stać się ciężkostrawne jeśli wchłoną za dużą ilość tłuszczu, dlatego najlepiej smażyć je na łyżeczce oleju roślinnego np. rzepakowego czy słonecznikowego. Jajka sadzone należy rozbijać na dobrze nagrzaną patelnię i olej, a po usmażeniu od razu zdjąć z patelni, aby wchłonęły jak najmniej tłuszczu.

Zobacz również

Sesja rady miasta Gliwice wyjątkowo w Urzędzie Miasta. Wybrano wiceprzewodniczących

Sesja rady miasta Gliwice wyjątkowo w Urzędzie Miasta. Wybrano wiceprzewodniczących

Zabytkowe rowery, muzyka, a nawet... lizaki. W Jaśle odbędzie się Noc Muzeów

NOWE
Zabytkowe rowery, muzyka, a nawet... lizaki. W Jaśle odbędzie się Noc Muzeów

Polecamy

Jaki prezent kupić na Dzień Matki? Sprawdź nasze propozycje

Jaki prezent kupić na Dzień Matki? Sprawdź nasze propozycje

Wisła Kraków o ekstraklasę musi walczyć nie tylko na boisku

Wisła Kraków o ekstraklasę musi walczyć nie tylko na boisku

Puchną ci dłonie? To może być objaw poważnej choroby!

Puchną ci dłonie? To może być objaw poważnej choroby!