MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Posiadanie jednej deski do wszystkiego to najszybsza droga...
fot. 123 RF

Najgorsze błędy podczas przyrządzania mięsa. Niektóre z nich mogą mieć wpływ na twoje zdrowie!

Jedna deska do krojenia mięsa, warzyw, wędliny i pieczywa

Posiadanie jednej deski do wszystkiego to najszybsza droga do zatrucia pokarmowego. Bakterie, które znajdują się na mięsie, w łatwy sposób przeniosą się na inne produkty, które będziemy kroić na tej desce. A to już niewielki krok do zakażenia się salmonellą, listerią i innymi groźnymi drobnoustrojami! Bardzo trudno jest wyczyścić deskę i pozbyć się z niej bakterii. Szczeliny, które się w niej pojawiają podczas krojenia, to ciężko dostępne miejsce do wyczyszczenia, w których znajduje się realne zagrożenie dla naszego zdrowia. Najlepiej mieć oddzielną deskę do krojenia mięsa.

Zobacz również

Wyniki PKO Gdynia Półmaratonu 2024

Wyniki PKO Gdynia Półmaratonu 2024

Górnik stracił punkty w meczu ze Stalą. Łęcznianie nadal nie są pewni baraży

Górnik stracił punkty w meczu ze Stalą. Łęcznianie nadal nie są pewni baraży

Polecamy

"Powoli" 20 maja w ramach cyklu "Premiera Psychologiczna" w Kinie Pod Baranami

"Powoli" 20 maja w ramach cyklu "Premiera Psychologiczna" w Kinie Pod Baranami

Latarnik Wyborczy - aplikacja, którą warto poznać przed wyborami

Latarnik Wyborczy - aplikacja, którą warto poznać przed wyborami

Budowa wiaduktu na zakopiance w Gaju. Po weekendzie wymienią nawierzchnię

Budowa wiaduktu na zakopiance w Gaju. Po weekendzie wymienią nawierzchnię