Na Najedzeni Fest! będzie można spróbować piw od Beer City, Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa URSA MAIOR, Brokreacji, Pracowni Piwa i browaru lotnego Trzech Kumpli. Zobaczycie też możliwości polskich cydrowników. Podczas degustacji (godz. 15, zapisy: [email protected]) prowadzonej przez przedstawicieli Stowarzyszenia Polskie Cydry Autorskie spróbować będzie można cydrów produkowanych w bardzo krótkich seriach.
Obok piw i cydrów pojawi się również wino, w tym efekty pracy krakowskich winiarzy ze Srebrnej Góry, a także reprezentacja Sandomierszczyzny: Winnica Sandomierska. Do tego wina z przeróżnych zakątków świata.
Nie zapominamy o jedzeniu. Przyjedzie 8 foodtrucków, w tym debiutujące Curry Point. Będzie można zjeść wędzonego podczas festiwalu pstrąga, a także spróbować specjałów kuchni azjatyckiej, francuskiej, włoskiej, czy meksykańskiej. Szczęśliwi będą seromaniacy: na festiwalu pojawią się zarówno sery z Francji, jak i Włoch, Holandii i Polski. Wegan i wegetarian ucieszy obecność Krowarzywa, Zielonego Talerza, Hummusu Amamamusi, foodtrucka Vege to tu, czy Kolorowego Talerza. Mięsożercy oblegać pewnie będą stoiska z burgerami, Pastrami Deli, węgierskimi wędlinami czy kociołek Walentego Kani. Do tego świetne chleby od Binkowskich i z Zaczynu, przetwory od Made by my mum, zamknięte w słoiku chilli i tłoczone soki. No i oczywiście słodycze: ciasta, bezy, czekolady i wiele innych kulinarnych rozkoszy.
FORUM Przestrzenie, Marii Konopnickiej 28
Niedziela (17 kwietnia) w godzinach 11:00 - 18:00
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?