Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Młodzi kucharze w MasterChef Junior 6. gotowali dla lekarzy krakowskiego szpitala! Gościem specjalnym był Robert Makłowicz [ZDJĘCIA]

Karina Czernik
Młodzi kucharze gotowali dla służb medycznych krakowskiego szpitala/zdjęcie ilustracyjne
Młodzi kucharze gotowali dla służb medycznych krakowskiego szpitala/zdjęcie ilustracyjne Przemyslaw Swiderski
W tym odcinku MasterChef Junior królowały kuchnie świata. Młodzi kucharze dali popis swoim umiejętnościom, a efekty ich ciężkiej pracy ocenił gość specjalny odcinka - Robert Makłowicz. To nie był jednak koniec niespodzianek, bowiem kolejnym zadaniem przyszłych szefów kuchni było ugotowanie posiłku dla lekarzy krakowskiego szpitala! Młodzi kucharze przygotowali dla służb medycznych pożywne i wykwintne dania, które dostarczyli im Michel Moran i Mateusz Gessler.

Robert Makłowicz gościem specjalnym MasterChef Junior

Jeden z najsłynniejszych kulinarnych podróżników wspierał uczestników MasterChef Junior w przygotowaniu potraw z różnych zakątków świata. Zawodnicy mieli do czynienia z prawdziwie egzotycznymi składnikami, a samo studio zamieniło się w halę przylotów na lotnisku.

W tej konkurencji Robert Makłowicz, Michel Moron razem z Anią Starmach i Mateuszem Gesslerem wyróżnili: Oliwię, Tosię, Lenę, Kubę i Kazika, a upragnione miejsce na balkonie otrzymała Oliwia. Młoda kucharka zaserwowała makaron ryżowy z kurczakiem i sosem, specjał kuchni wietnamskiej.

Młodzi kucharze w MasterChef Junior gotowali dla kucharzy z krakowskiego szpitala

"Kucharze, dzisiaj będziecie gotować dla wyjątkowych ludzi. Dla superbohaterów" - oznajmił uczestnikom Mateusz Gessler.

Waszym zadaniem będzie przygotowanie superjedzenia dla superbohaterów. Po pierwsze, doskonałe danie główne, a oprócz tego, wiadomo, że każdy superbohater, potrzebuje też czegoś pysznego i słodkiego. Pomyślcie, że nikt nie zasługuje tak bardzo na dobre jedzenie, jak nasi superbohaterowie - dodała Ania Starmach.

Zawodnicy MasterChef Junior gotowali dla służb medycznych krakowskiego Szpitala Specjalistycznego im. J. Dietla. Jurorzy podzielili uczestników na dwie drużyny - każda miała przygotować 30 dań głównych i 30 deserów w ciągu 90 minut. Jedna grupa postawiła na brownie i gulasz z kaszą, druga przygotowała szarlotkę i kurczaka.

Jak sobie poradzili? Kliknij w przycisk "zobacz galerię" i przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na krakow.naszemiasto.pl Nasze Miasto