Impreza już po raz 11. zgromadziła lokalnych producentów żywności z całej Małopolski. I po raz kolejny okazało się, że smacznych i zdrowych produktów nie brakuje. Krakowianie kosztowali pysznych miodów, chlebów na tradycyjnym zakwasie i wędlin produkowanych według receptur naszych dziadków.
Małopolski Festiwal Smaku to największe wydarzenie kulinarne w regionie promujące małopolskich producentów żywności, produkty i potrawy lokalne, tradycyjne oraz regionalne. W czerwcu i lipcu w siedmiu miastach odbywały się półfinały festiwalu, na których lokalni producenci walczyli o uznanie jury i publiczności. Podczas każdego półfinału, jak również w trakcie finału, organizowany był konkurs "Małopolski Smak", w którym zgłoszone produkty i potrawy oceniała komisja konkursowa.
Kto wygrał w tym roku? Tytuł Małopolski Smak 2016 jury przyznało kiełbasie suchej krakowskiej. Docenione zostały niepowtarzalny smak i naturalne składniki.
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?