Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 25
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pasta jajeczna Agnieszki Delkowskiej...
fot. Paweł Epler

Kultowe potrawy z barów mlecznych. Idealne przepisy na dania z barów mlecznych

Pasta jajeczna Agnieszki Delkowskiej

Składniki
400 g białego sera półtłustego
7 jajek ugotowanych na twardo
dwa pęczki szczypiorku
2 pęczki rzodkiewki
1/2 pęczka koperku
pęczek cebulki dymki (razem z białą częścią)
1/2 szklanki gęstej, kwaśnej śmietany
2 łyżki majonezu
4 łyżki startego na drobnych oczkach sera żółtego
sól, pieprz

Wykonanie
Ser rozgnieść widelcem. Do rozgniecionego sera dodać drobno pokrojone rzodkiewki, szczypiorek, koperek i dymkę razem z cebulkami. Jajka zetrzeć w całości na grubych oczkach tarki i dodać do sera. Dołożyć ser żółty, śmietanę i majonez. Doprawić solą i sporą ilością pieprzu. Jeśli jest „za suche”, dodać śmietanę.

Zobacz również

Ruch - Widzew LIVE! Rekordowa liczba kibiców w polskiej piłce klubowej

Ruch - Widzew LIVE! Rekordowa liczba kibiców w polskiej piłce klubowej

Tak dopingowali kibice drużynę Rakowa Częstochowa podczas meczu z Górnikiem Zabrze

Tak dopingowali kibice drużynę Rakowa Częstochowa podczas meczu z Górnikiem Zabrze

Polecamy

Matura z angielskiego na poziomie podstawowym 2024. Tu będą odpowiedzi i arkusz

Matura z angielskiego na poziomie podstawowym 2024. Tu będą odpowiedzi i arkusz

To subtelny objaw poważnej choroby. Masz takie plamy na skórze?

To subtelny objaw poważnej choroby. Masz takie plamy na skórze?

Coś dla miłośników góralszczyzny. Konferencja Skarby górali spoza Podhala

Coś dla miłośników góralszczyzny. Konferencja Skarby górali spoza Podhala