Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 25
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pasta jajeczna Agnieszki Delkowskiej...
fot. Paweł Epler

Kultowe potrawy z barów mlecznych. Idealne przepisy na dania z barów mlecznych

Pasta jajeczna Agnieszki Delkowskiej

Składniki
400 g białego sera półtłustego
7 jajek ugotowanych na twardo
dwa pęczki szczypiorku
2 pęczki rzodkiewki
1/2 pęczka koperku
pęczek cebulki dymki (razem z białą częścią)
1/2 szklanki gęstej, kwaśnej śmietany
2 łyżki majonezu
4 łyżki startego na drobnych oczkach sera żółtego
sól, pieprz

Wykonanie
Ser rozgnieść widelcem. Do rozgniecionego sera dodać drobno pokrojone rzodkiewki, szczypiorek, koperek i dymkę razem z cebulkami. Jajka zetrzeć w całości na grubych oczkach tarki i dodać do sera. Dołożyć ser żółty, śmietanę i majonez. Doprawić solą i sporą ilością pieprzu. Jeśli jest „za suche”, dodać śmietanę.

Zobacz również

Polscy żeglarze zaczynają walkę o ostatnie kwalifikacje olimpijskie

Polscy żeglarze zaczynają walkę o ostatnie kwalifikacje olimpijskie

Utrudnienia na drodze powiatowej w Skawinie. Trwa modernizacja i budowa odwodnienia

Utrudnienia na drodze powiatowej w Skawinie. Trwa modernizacja i budowa odwodnienia

Polecamy

ASP wybrała rektora. Na kolejne cztery lata pozostanie nim prof. Andrzej Bednarczyk

ASP wybrała rektora. Na kolejne cztery lata pozostanie nim prof. Andrzej Bednarczyk

Biskupia Kopa czeka na zdobywców. Spakuj plecak, weź mapę i wyrusz w drogę

Biskupia Kopa czeka na zdobywców. Spakuj plecak, weź mapę i wyrusz w drogę

Czy będą zwolnienia w krakowskiej Poczcie Polskiej? Mamy oświadczenie

Czy będą zwolnienia w krakowskiej Poczcie Polskiej? Mamy oświadczenie